Van Gaal haalt Bout naar Bayern München

Ger
24 mei 2010, 12:54   Bijgewerkt: 24 mei 2010, 13:50

Bayern München haalt met Marcel Bout opnieuw een Nederlander binnen. De assistent-coach van AZ komt zo opnieuw samen te werken met Louis van Gaal, de voormalig trainer van de Alkmaarders. Het is de bedoeling dat hij ook nationale en internationale wedstrijdanalyses gaat verzorgen.

"Nadat Louis enkele weken geleden contact met mij heeft opgenomen over de beschikbaarheid van Marcel Bout, hebben wij dit met bestuur en directie besproken", zegt de naar PSV vertrekkende directeur voetbalzaken Marcel Brands op de website van AZ. "We hebben besloten dat wij Marcel deze kans gunnen. Afgelopen jaren was hij een zeer gewaardeerde kracht op de achtergrond bij AZ."

Bout is verheugd over de medewerking. "Ik ben AZ en Marcel Brands erkentelijk omdat ze mij ondanks een doorlopend contract de kans gunnen om deze stap te maken. Brands en Louis van Gaal hebben mij vier jaar geleden naar AZ gehaald, dus is het mooi dat Brands mij nu deze kans gunt en Louis van Gaal mij wederom bij een club vraagt."

De 47-jarige Bout was afgelopen seizoen op interim-basis werkzaam bij Telstar. Hij behoedde de eerstedivisionist voor degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen