Inter redt Italiaans voetbal met CL-overwinning

22 mei 2010, 23:10   Bijgewerkt: 22 mei 2010, 23:24

Internazionale heeft met de eindzege in de Champions League niet alleen zichzelf een plezier gedaan. De topclub uit Milaan heeft met de 2-0 overwinning op Bayern München het hele Italiaans voetbal een dienst bewezen, Italië mag door de winst van Inter namelijk ook in 2011 vier clubs inschrijven voor het miljoenenbal.

Als Bayern München de cup met de grote oren had veroverd, mocht Duitsland vanaf het seizoen 2011/2012 een extra club aanmelden voor de CL. De Duitsers stonden voor aanvang van de finale namelijk op de derde plek van de UEFA Coëfficiëntenlijst. Door de goede prestaties dit seizoen in Europa waren ze Italië gepasseerd, maar dat land gaat onze oostenburen vanwege het succes van Inter op de valreep voorbij.

De Zuid-Europeanen sluiten de jaargang 2009/2010 dus af op de derde plaats op de UEFA Coëfficiëntenlijst. Hierdoor blijven ze verzekerd van vier plekken in de CL. Drie ploegen kwalificeren zich voor het hoofdtoernooi, terwijl de nummer vier in de vierde voorronde begint. Ook de Duitsers hebben één club in de vierde kwalificatieronde. Zij hebben echter slechts twee rechtstreekse deelnemers aan de groepsfase.

Geen plaatsverlies voor Italië dus in Europa. Eerder werd al duidelijk dat Nederland dat wél is overkomen. Omdat ons land het seizoen op de tiende plaats eindigt, heeft het vanaf 2011 één deelnemer minder in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen