Milito ook in CL-finale beslissend voor Inter

22 mei 2010, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hij bezorgde zijn ploeg al de landstitel en de Coppa Italia. Zaterdag speelde Diego Milito óók de hoofdrol in de Champions League-finale tegen het Bayern München van Louis van Gaal. In Madrid was de Argentijnse spits tweemaal trefzeker, waarmee hij Internazionale naar de eindzege in het miljoenenbal gidste: 2-0.

Na dik een half uur opende hij de score, na een passje van een ander goudhaantje: Wesley Sneijder. Bayern was net in de aanval geweest, maar wist niet te scoren door handelend optreden van keeper Julio Cesar. Dezelfde sluitpost trapte de bal snel én fraai uit. Het speeltuig kwam via het hoofd van Milito terecht bij Sneijder. De Oranje-international gaf het leer vervolgens op het juiste moment terug aan zijn partner Milito, die doelman Hans-Jörg Butt in een één-tegen-één-situatie kansloos liet.

Als gevolg van de tweede Italiaanse treffer was de wedstrijd gespeeld. De Duitsers zullen ongetwijfeld een moment in de openingsfase vaak herhalen. Bij een 0-0 stand kopte Van Buyten, maar Maicon stuitte de actie van de Belg met een opzettelijke handsbal. De Engelse arbiter Howard Webb zag er echter geen penalty in. Van Gaal en co. mogen zich terecht bestolen voelen, al zal dat bitter weinig opleveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen