Blackpool na 39 jaar terug in Premier League

22 mei 2010 – Blackpool komt volgend seizoen uit in de Premier League. De club won zaterdag op Wembley in Londen de beslissingswedstrijd in de play-offs met 3-2 van Cardiff City. Hierdoor mogen The Seasiders voor het eerst sinds 1971 weer eens op het hoogste niveau uitkomen. De eindstand stond al na 45 minuten op het scorebord.

Cardiff verschafte zichzelf twee keer een goede uitgangspositie om naar de Premier League te promoveren. De brigade uit Wales slaagde er echter niet in de 0-1 en 1-2 voorsprong te verdedigen. Tweemaal kwam Blackpool langszij. Kort voor de pauze bracht Brett Ormerod Blackpool voor het eerst aan de leiding (3-2). Zijn doelpunt was meteen voldoende om de westerlingen naar de hoogste klasse te brengen.

Blackpool was in het Championship zesde geworden, waardoor het als laatste ploeg deel mocht nemen aan de eindronde. In de eerste ronde was het over twee duels de baas over nummer drie Nottingham Forest (6-4), waarna in de eindstrijd dus Cardiff City werd verslagen. Cardiff was als vierde geëindigd in de Engelse eerste divisie.

Kampioen Newcastle United en nummer twee West Bromwich Albion waren al zeker van een rentree in de Premier League. Samen met Blackpool nemen zij de plaatsen van degradanten Portsmouth, Burnley en Hull City in.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 2 december 2020

  2. dinsdag 1 december 2020