Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Excelsior-directeur: "Dit kan je niet verzinnen"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

17 mei 2010 – Excelsior promoveerde zondag via de play-offs naar de Eredivisie. De Rotterdammers schakelden in de laatste ronde stadgenoot Sparta uit. "Hier hadden we niet echt op gerekend", geeft Simon Kelder, algemeen directeur van Excelsior, toe.

"Toen Gyon Fernandez de strafschop miste, dacht ik: dit is het einde. Hij had nog geen bal goed geraakt, maar wilde de strafschop toch nemen. Na het doelpunt van Sparta ging ik er vanuit dat bij ons iedereen in zou storten, maar toch maakten we nog gelijk. Uitgerekend via Fernandez. Dit kan je niet verzinnen", geniet Kelder nog na. "Wat dat betreft zorgen wij wel voor de mooiste scenario's. Twee jaar geleden hielden we AZ al op bizarre wijze van de landstitel, en nu dit."

Kelder kan niets met de kritiek dat de promotie van Excelsior slecht is voor het Nederlandse voetbal. "Die opmerkingen ben ik inmiddels wel gewend. Het zal allemaal wel. Met die kreten kan ik niets. We hebben deze wedstrijden gewonnen en zijn daarom terecht gepromoveerd. En bovendien: in de Eredivisie hebben we nooit een modderfiguur geslagen. De laatste keer zijn we met 27 punten gedegradeerd. Al weet ik ook wel dat wij vermoedelijk nooit een structurele eredivisieclub zullen worden."

Door de promotie zal de samenwerking van Excelsior met Feyenoord komend seizoen veranderen. "Dat gaan we de komende weken eens rustig bekijken", aldus Kelder. "In de wedstrijd tegen Sparta deden zeven spelers in de basis mee van Excelsior zelf. Er staat dus een redelijke basis. We mogen maximaal vijf spelers van Feyenoord gebruiken. We werken al vijftien jaar samen, dus dat komt wel goed. Het zal een zwaar seizoen worden, maar we gaan er met z'n allen hard voor werken."

Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd