Unieke titel Bursaspor na misstap Fenerbahçe

16 mei 2010, 21:01   Bijgewerkt: 17 mei 2010, 02:01

Bursaspor heeft een verrassend goed seizoen bekroond met de Turkse landstitel. De equipe uit Bursa had op de slotdag van de Süper Lig een misstap van titelconcurrent Fenerbahçe nodig om de titel te veroveren. In eigen huis remiseerde Fener met 1-1 tegen Trabzonspor, terwijl Bursaspor uittredend kampioen Besiktas met 2-1 klopte.

Als Fenerbahçe gewonnen had, ging de titel ‘gewoon’ naar Istanbul. Daar had het na een kwartier ook alle schijn van toen Daniel Guiza de topclub op een 1-0 voorsprong zette. Negen minuten laten kwam Trabzonspor echter op 1-1 via Burak Yilmaz. Aan die score veranderde niets meer en dus moest Fener hopen op steun van stadgenoot Besiktas. Die kwam er echter niet.

Al voor de rust stond Besiktas bij Bursaspor op een ruime achterstand (2-0). Pablo Martin Batalla en Ibrahim Toraman (eigen treffer) waren daar verantwoordelijk voor. De 2-1 van Ugur Inceman in de 88ste minuut kwam te laat voor Besiktas om Fener nog te helpen. Daarmee is Bursaspor voor de allereerste keer Turks kampioen.

Bursaspor is overigens pas de tweede club van buiten Istanbul die een Turkse titel verovert. Dat lukte eerder alleen zesvoudig kampioen Trabzonspor. Verder ging het kampioenschap altijd naar Galatasaray, Fenerbahçe of Besiktas.

Het Galatasaray van Frank Rijkaard sloot de 2009/2010-editie van de Süper Lig af met een nederlaag. In Ankara verloor de brigade van de Amsterdammer met 2-1 van Genclerbirligi, waarvoor voormalig ADO-spits Hursut Meric trefzeker was.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen