Excelsior duwt Sparta in extremis uit Eredivisie

Excelsior duwt Sparta in extremis uit Eredivisie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2010 – Excelsior keert na twee seizoenen terug in de Eredivisie. In een zidderende slotfase op het Kasteel dompelde de ploeg uit Rotterdam-Kralingen tegenstander Sparta in diepe rouw. Uit geslagen positie (0-1) maakte Excelsior het onmogelijke waar door ver in blessuretijd de 1-1 te maken via Guyon Fernandez.

Fernandez leek nog de schlemiel van Exceslior te worden toen hij in de 86e minuut, bij een stand van 0-0, een strafschop miste. Het leed voor de aanvaller leek niet te overzien toen Sparta via Rydell Poepon de 1-0 voor Sparta maakte, genoeg voor lijfsbehoud na de 0-0 donderdag op Woudestein. Het Kasteel vierde al feest toen Fernandez alsnog toesloeg voor de ploeg van trainer Aex Pastoor.

Door de enorme belangen speelden beide ploegen in de play-offs voor promotie/degradatie onder grote spanning. Vooral Sparta had daar voor rust veel last van. De goede bedoelingen van de thuisploeg strandden veelal op het middenveld. De thuisploeg kreeg dan ook nauwelijks kansen.

Excelsior bleef dan ook na een aarzelend begin gemakkelijk overeind. De Kralingers loerden op de counter en hadden in aanvoerder en middenvelder Ryan Koolwijk een speler die rust in het spel bracht. Excelsior kreeg in de eerste helft de beste kansen, mede door het falen van de Nigeriaanse centrale verdediger Ayodele Adeleye bij de thuisploeg. De beste kans kreeg Excelsior op slag van rust toen Jerson Ribeiro een vrije trap via doelman Cor Varkevisser op de paal schoot, waarna verdediger Daan Bovenberg de terugkomende bal op de lat kopte.

In de tweede helft keerde Aydeleye niet meer terug. In zijn plaats kwam de van een blessure herstelde aanvaller Edouard Duplan, die met zijn snelheid voor meer gevaar voorin moest zorgen. De derby begon pas te leven na een overtreding van Spartaan Charles Dissels op Gyon Fernandez. De duels werden grimmiger en arbiter Jack van Hulten kreeg het druk om de wedstrijd onder controle te houden.

Sparta nam stilaan steeds meer het initiatief in de wedstrijd, maar moest beducht blijven voor de snelle uitbraak van Excelsior. Middenvelder Erik Falkenburg verscheen twee keer gevaarlijk voor doelman Arjan van Dijk,maar had bij zijn laatste poging pech toen verdediger Ard van Peppen de bal nog voor de lijn kon wegwerken. De wedstrijd leek op verlenging uit te draaien, maar Excelsior dacht daar in de bloedstollende slotfase anders over.

Reacties

gerelateerd