Van Marwijk laat Bakkal, Brama en Mendes thuis

14 mei 2010, 19:25   Bijgewerkt: 14 mei 2010, 21:13

Otman Bakkal, David Mendes da Silva en Wout Brama gaan niet mee met Nederland naar het WK in Zuid-Afrika. Dat maakte bondscoach Bert van Marwijk vrijdag bekend tijdens een persconferentie in Hoenderloo. Hierdoor telt de voorselectie van Oranje voor de mondiale titelstrijd nog 27 spelers.

Door dit nieuws blijft Mendes da Silva voorlopig steken op zeven interlands. De AZ’er droeg het Oranje-tricot voor het laatst in oktober vorig jaar, toen bij Australië met 0-0 gelijk werd gespeeld. Ongeveer een maand daarna maakten Wout Brama en Otman Bakkal hun debuut voor het Nederlands elftal. De middenvelders van respectievelijk FC Twente en PSV deden dat in de oefenpot tegen Paraguay (0-0). Dat is tot dusver de enige keer dat de Tukker en de Brabander onze nationale driekleur verdedigden. 

"Het was voor ons niet eenvoudig", zegt Van Marwijk over zijn beslissing om de AZ'er, PSV'er en Twentenaar af te laten vallen. "Ik heb hier met mijn staf del aatste dagen voortdurend contact over gehad. Uiteindelijk hebben we gekeken naar de invulling van de selectie, onze insteek is om iedere positie dubbel bezet te hebben. Hoe de drie jongens reageerden? Professioneel. Zoals het hoort", aldus de bondscoach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen