AZ zag af van Dost vanwege Jonathas

AZ zag af van Dost vanwege Jonathas

12 mei 2010 – AZ heeft het volste vertrouwen in de jonge spits Jonathas. Om die reden heeft de Alkmaarse club ook afgezien van Bas Dost, die bij Heracles Almelo onder de vleugels van toekomstig AZ-coach Gertjan Verbeek opbloeide. 

AZ wil de tot medio 2012 doorlopende verbintenis met Jonathas openbreken en verlengen. De landskampioen van vorig jaar heeft vertrouwen in de 21-jarige Braziliaan. Dost, die nu naar Heerenveen kan, verdween daardoor uit beeld. Verbeek overwoog de spits nog wel mee te nemen op zijn pad. "Ik heb daar met Gertjan over gesproken", zegt directeur voetbalzaken Marcel Brands tegen Voetbal International. "Maar als we Dost zouden halen, smoren we de ontwikkeling van Jonathas en we hebben niet voor niets in die jongen geïnvesteerd. Bovendien is Jonathas min of meer hetzelfde type; groot en sterk."

AZ zal alleen een nieuwe aanvaller kopen als Moussa Dembélé, Mounir El Hamdaoui en/of Jeremain Lens vertrekt. Laatstgenoemde staat op het punt een contract te tekenen bij PSV. "En in dat geval gaan we dus ook op zoek naar een soortgelijke speler voor de buitenkant", aldus Brands. Lens is de enige speler die momenteel dicht bij een transfer is. "Verder wordt er links en rechts wel geboden, maar alleen via tussenpersonen. Er is niets concreet."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 3 maart 2021

  2. dinsdag 2 maart 2021