WK komt niet in gevaar voor Terry

Koen Freriks
12 mei 2010, 18:39   Bijgewerkt: 12 mei 2010, 19:23

Engeland en John Terry halen opgelucht adem. De topverdediger van Chelsea blijkt geen botje gebroken te hebben in zijn voet, waardoor zijn deelname aan het WK niet in gevaar komt. Hij hoopt zelfs al komend weekend te spelen in de FA Cup-finale. "Ik hoop donderdag weer te kunnen trainen", liet Terry hoopvol weten.

De centrale verdediger kreeg tijdens de training een tik op zijn voet. Met een beschermende schoen om zijn gekwetste voet verliet Terry vervolgens het veld om in het ziekenhuis een scan te laten maken. Daar bleek de schade uiteindelijk mee te vallen. Terry denkt op tijd fit te zijn om zaterdag de finale van de FA Cup tegen Portsmouth te spelen.

De Engelsen verkeerden enkele uren in spanning over de ernst van de blessure. Bij een gebroken middenvoetsbeetje had Terry het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika moeten missen. De verdediger is een van de belangrijkste spelers in de Engelse selectie.

Bondscoach Fabio Capello kampt bovendien al met het nodige blessureleed in zijn selectie. Rio Ferdinand, de beoogde partner van Terry centraal achterin, kwakkelt al het hele jaar met blessures. Ledley King, ook een verdediger, heeft last van zijn knie, terwijl spits Wayne Rooney liesklachten heeft. Het is ook nog hoogst onzeker of Gareth Barry op tijd fit is voor het WK. De middenvelder van Manchester City kan vanwege een enkelblessure zo'n drie weken niet voetballen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen