De Mos: "Veel zelfvertrouwen getankt"

10 mei 2010, 10:31   Bijgewerkt: 10 mei 2010, 10:42

Met bijzonder veel moeite plaatste Sparta zich zondag voor de finale van de play-offs. Na een 2-1 nederlaag in Brabant won de ploeg uit eigen veld met 2-0 van Helmond Sport, nadat het tot de zeventigste minuut 0-0 gebleven was. Erg soepel ging het dus allemaal niet, maar coach Aad de Mos ziet voldoende aanknopingspunten.

"Helmond Sport is een heel vervelende tegenstander, ik wist vooraf al dat dit twee zware wedstrijden zouden worden", zegt hij tegen Radio Rijnmond. Met de opmerking dat Helmond 'slechts' de nummer acht van de Jupiler League is, kan de coach weinig. "Je moet ook kijken in welke situatie Sparta zit. We hadden sinds half februari geen wedstrijd meer gewonnen. Als voetballer vreet dat elke dag aan je. Je zelfvertrouwen neemt af, maar door deze wedstrijd hebben we weer enorm veel zelfvertrouwen getankt. Door zo'n overwinning zie je spelers weer opbloeien."

De Mos is vooral tevreden over de manier waarop zijn team omgegaan is met de druk. "Het is allemaal niet niets voor die jonge apen van me. Lijfsbehoud van de club stond op het spel", weet de coach, die met zijn elftal nu toe gaat leven naar de finale tegen stadgenoot Excelsior. "Dat is een ploeg die heel makkelijk scoort, maar ook veel doelpunten tegen krijgt. Daar moeten de mogelijkheden liggen voor ons."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen