Goede uitgangspositie voor mazzelend Lille

8 mei 2010, 23:43   Bijgewerkt: 9 mei 2010, 00:47

In de Ligue 1 wordt pas tijdens de allerlaatste competitieronde bepaald welke clubs zich plaatsen voor de Champions League en welke formaties de Europa League in mogen. Er zijn vijf clubs in de race voor die tickets. Eén blijft met lege handen achter.

Lille nam de tweede plek, die toegang tot de groepsfase van de Champions League biedt, over van AJ Auxerre. De noorderlingen boekten zelf een 3-2 thuisoverwinning op kampioen Olympique Marseille, terwijl Auxerre in eigen stadion niet verder kwam dan 0-0 tegen RC Lens. Lille kwam overigens twee keer op achterstand, maar won toch. Debuchy maakte pas in de vijfde minuut van de extra tijd de winnende treffer tegen Marseille, dat door een rode kaart van Mandanda een uur maar tien man had.

Auxerre staat door het puntenverlies nu derde en heeft dus een startbewijs voor de voorrondes van de Champions League in handen, maar Olympique Lyon staat er in verliespunten beter voor. l’OL heeft namelijk nog een inhaalduel met Monaco tegoed. Overigens speelde Lyon eveneens gelijk. Bij Valenciennes werd het 2-2, waarmee het erg goed weg kwam. Pas in blessuretijd viel de gelijkmaker, maar daar had Lyon wel hulp van de thuisclub voor nodig: Balde schoot in eigen doel.

Montpellier kan ondanks een 2-1 zege op Lorient niet meer een plaatsbewijs voor het miljoenenbal afdwingen. De ploeg moet zich richten op het vasthouden van de vijfde positie, goed voor Europa League-voetbal. Het verschil met nummer zes Girondins Bordeaux, dat thuis Sochaux met 2-0 versloeg, is twee punten.

Op de laatste speeldag gaat Montpellier op visite bij Paris Saint Germain. Bordeaux reist dan af Lens, voor het uitduel met de plaatselijke RC. Dan wordt bepaald welke club de EL ingaat en welke equipe een voetballoze zomer tegemoet gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen