Spanje: ook andere gevechten op slotdag beslist

8 mei 2010, 23:21   Bijgewerkt: 9 mei 2010, 00:49

Sevilla kon zich de nederlaag van zaterdag tegen FC Barcelona permitteren. In eigen huis gingen de Andalusiërs na een spannende slotfase met 3-2 ten onder tegen de koploper, maar concurrent Real Mallorca verloor met 1-0 bij Deportivo la Coruna.

Door die resultaten blijft Sevilla vierde in de rangschikking, met één punt meer dan Mallorca. De ploeg die vierde wordt, speelt volgend seizoen in de voorrondes van de Champions League. Die strijd wordt evenals de titelrace op de slotdag beslist, als Mallorca Espanyol ontvangt en Sevilla op visite gaat bij Almeria. Voor de nummer vijf rest slechts deelname aan de kwalificatierondes van de Europa League.

Dat laatste geldt ook voor de club die zesde wordt. Getafe heeft op dit moment de beste papieren voor het laatste EL-ticket. Het won op eigen veld met 2-1 van Malaga en blijft daardoor Villarreal op basis van het onderling resultaat voor. De formatie uit Castellon boekte een knappe thuiszege op nummer drie Valencia: 2-0. Op de slotdag spelen Getafe en Villarreal uit tegen respectievelijk Atletico Madrid en Real Zaragoza. De ploeg die als zevende finisht, blijft met lege handen achter.

In de strijd tegen degradatie vielen eveneens geen beslissingen. Deportivo Xerez, de hekkensluiter, greep zijn laatste strohalm door thuis met 3-2 te winnen van Zaragoza. Ook Real Valladolid en Tenerife, die beide onder de rode streep staan, hielden hun kansen op handhaving in leven door zaterdag ongeslagen te blijven. Valladolid klopte Racing Santander met 2-1. Tenerife hield UD Almeria op 2-2.

Omdat nummer zestien Malaga en nummer zeventien Santander dus een nederlaag leden, staan die clubs evenals Valladolid en Tenerife op 36 punten. Xerez staat daar drie punten achter en mag dus ook nog hopen op lijfsbehoud.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen