Urby: "Ajax vele malen sterker dan Feyenoord"

7 mei 2010, 00:00

Erg lang waren de spelers van Ajax niet te vinden in de mixed zone van de Kuip, de plek waar spelers beschikbaar zijn voor de media. Ze wilden allemaal snel de bus in naar Amsterdam, om de KNVB beker te tonen aan de eigen aanhang. "Want het is toch vreemd om zo'n prijs te krijgen in een stadion zonder Ajax-fans", zegt Urby Emanuelson tegen FCUpdate.nl. "Je wilt zo'n moment delen met je fans. Jammer dat ze er niet waren, maar we gaan nu een mooi feestje bouwen in Amsterdam."

Ajax had eigenlijk een bijzonder eenvoudige avond in de Kuip. Door de snelle 0-1 van Luis Suarez was de tweestrijd beslist, na de 2-0 in de ArenA. “Voor neutrale fans was dat misschien niet zo leuk, maar wij vonden het natuurlijk wel lekker”, lacht Emanuelson. Na de 0-1 voetbalde Ajax de wedstrijd vrij simpel uit en scoorde het nog drie keer. “We hebben laten zien dat we vele malen sterker zijn dan Feyenoord. Als we bleven voetballen, kwamen we telkens vrij simpel door de verdediging heen.”

{image[271314][right-half][]}Voor Jan Vertonghen betekent deze beker de eerste prijs in zijn carrière. "Om deze beker dan in het hol van de leeuw te pakken is super, hartstikke mooi”, zegt de Belg. De teleurstelling over de gemiste landstitel is bij hem in één klap voor een groot deel verdwenen. "De schaal is natuurlijk het allermooiste, maar dit is een goede tweede voor ons", grijnst de verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen