'Matchpoint' voor Marseille na verlies Auxerre

5 mei 2010, 20:55   Bijgewerkt: 5 mei 2010, 23:30

Olympique Marseille kan vanavond kampioen worden. Rivaal AJ Auxerre liet drie punten liggen in de uitwedstrijd tegen Olympique Lyon (2-1), waardoor Marseille later vanavond aan een zege op Rennes genoeg heeft om de titelstrijd te beslissen.

Auxerre kwam in Lyon nog wel op voorsprong via Ireneusz Jelen. Op slag van rust tekende Lisandro Lopez (foto) met een strafschop voor de gelijkmaker, waarna Miralem Pjanic in de slotfase de winnende goal binnenprikte voor de thuisploeg. Het gat tussen Marseille en Auxerre blijft hierdoor vijf punten en kan oplopen tot acht als de koploper drie punten pakt in de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes. Met na vanavond nog twee duels te spelen, is Marseille in dat geval niet meer te achterhalen.

Lille, de nummer drie van de ranglijst, deed goede zaken. Het won met 0-2 bij Toulouse en kwam hierdoor naast Auxerre op plek twee. Beide teams hebben evenveel punten, maar het doelsaldo van Lille is veel beter. Lyon hijgt beide clubs in de nek en maakt ook nog kans op de tweede plaats. De halve finalist van de CL heeft twee punten minder dan Lille en Auxerre, maar speelde één duel minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen