Celtic klopt kampioen Rangers in laatste Old Firm

4 mei 2010, 22:47   Bijgewerkt: 4 mei 2010, 22:58

Bij Celtic zal men misschien toch met een klein glimlachje terugkijken op het seizoen. The Bhoys werden in de Schotse Premier League weliswaar met een straatlengte achterstand op Glasgow Rangers tweede. Ze wonnen wel de laatste editie van The Old Firm. Thuis versloegen ze landskampioen Glasgow Rangers met 2-1.

Zonder de geblesseerden Jos Hooiveld en Glenn Loovens kwam Celtic al na zeven minuten spelen op 1-0 via Lee Naylor. De verdediger, die in het slotkwartier werd vervangen door Edson Braafheid, schoot op fraaie wijze een vrije trap binnen. Kenny Miller kopte vlak voor rust de gelijkmaker op het scorebord, maar nog voor de pauze zette ex-FC Utrecht-aanvaller Marc-Antoine Fortune de thuisclub, eveneens met een doeltreffende kopstoot, de thuisclub opnieuw op voorsprong. Ranger Lee McCulloch haalde het einde van de stadsderby niet. Voor een grove tackle kreeg hij rood.

Door de zege verkleint Celtic de marge met de Rangers tot acht punten. Er is echter nog maar één duel te spelen, een eventuele eindsprint komt dus veel te laat.