KNVB dreigt met klassieker zonder fans

4 mei 2010, 14:32   Bijgewerkt: 4 mei 2010, 14:38

Als fans van Feyenoord zich donderdag schuldig maken aan kwetsende spreekkoren, wordt de volgende wedstrijd tegen Ajax in de Kuip waarschijnlijk zonder publiek gespeeld. Die waarschuwing gaf de KNVB dinsdag af, twee dagen voor de bekerwedstrijd van de Rotterdamse ploeg tegen de aartsrivaal uit Amsterdam.

"Wij hopen natuurlijk dat er helemaal niets gebeurt en dat het een mooi voetbalfeest wordt in De Kuip", verklaart de KNVB. "Maar als het duel wegens aanhoudende spreekkoren niet kan worden uitgespeeld en de aanklager betaald voetbal er een strafzaak van maakt, zal het bestuur betaald voetbal adviseren om komend seizoen Feyenoord-Ajax achter gesloten deuren te spelen. Dat is dan een passende sanctie, hoe jammer wij dat ook voor de goedwillende fans zullen vinden." 

Eerder vandaag drukten coach Mario Been, captain Giovanni van Bronckhorst en oud-verzorger Gerard Meijer de Feyenoord-fans door middel van een open brief in Dagblad Metro en de eigen website al op het hart om zich donderdag netjes te gedragen. "Een uitstekend initiatief van Feyenoord", oordeelde een woordvoerster van de voetbalbond. "We hopen dat het helpt. We hebben niet voor niets de bekerfinale in tweeën geknipt. Het zou triest zijn als het dan alsnog fout gaat in De Kuip."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen