"Voor Ajax telt nu de beker en Champions League"

Ger
3 mei 2010, 08:23   Bijgewerkt: 3 mei 2010, 13:38

Ajax had aan een serie van veertien achtereenvolgende zeges niet voldoende om koploper FC Twente bij te halen. De Amsterdammers legden zich zondagmiddag na de winst bij NEC (1-4) met frisse tegenzin neer bij de tweede plaats. Een bekertriomf in Rotterdam moet donderdag de nare smaak wegspoelen.

Ajax kon tijdens de laatste competitieronde slechts hopen op een misstap van FC Twente, dat op bezoek ging bij NAC Breda. Door een vroege rode kaart voor Csaba Fehér én een treffer van Bryan Ruiz beleefde de lijstaanvoerder uit Enschede echter een ideale eerste helft. "Als je na ongeveer twintig minuten te horen krijgt dat NAC met een man minder op achterstand is gekomen, weet je dat het eigenlijk niet meer goed gaat komen", zegt Demy de Zeeuw tegen FCUpdate.nl.

"Sparta-thuis, NAC-uit; die wedstrijden hadden we moeten winnen", beseft De Zeeuw. "De afgelopen maanden kwamen we steeds een stapje dichter bij Twente, maar uiteindelijk hebben we een punt te weinig voor de titel. Eigenlijk hadden we met deze 85 punten gewoon kampioen moeten worden. Nu rest niets anders dan respect te tonen voor Twente. Ze hebben het geweldig gedaan. Onze winst is dat het voetballend goed in elkaar steekt. We spelen herkenbaar met veel jeugdige inbreng."

"Donderdag moeten we een prijs pakken. Dat is een must", vult Jan Vertonghen aan. "Na het verloren kampioenschap lijkt het wellicht een troostprijs, maar als we daadwerkelijk in De Kuip met die trofee in onze handen staan, zal het toch als een hoofdprijs voelen. We kunnen sowieso terugkijken op een uitstekend seizoen. We hebben ten opzichte van de voorgaande jaren een grote stap gemaakt. Als we deze groep bij elkaar kunnen houden, gaan er nog veel mooie dingen gebeuren."

"We hebben het er in de kleedkamer wel over, maar uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf een beslissing nemen. Ik zal niemand verbieden om te kiezen voor een droomtransfer", geeft Vertonghen aan. "We moeten eerst maar eens afwachten of we dankzij onze tweede plaats daadwerkelijk in de Champions League gaan spelen. Ik denk dat die kwalificatie een grote factor zal blijken. Als we ons voor het hoofdtoernooi weten te plaatsen, is de kans groot dat deze groep bij elkaar blijft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen