Van Buyten eerste Belg ooit in CL-finale

29 april 2010, 09:48

Voor Nederland is het de normaalste zaak van de wereld om één of meerdere spelers in de Champions League-finale te hebben, maar bij onze zuiderburen ligt dat heel anders. Bayern München-verdediger Daniel van Buyten zorgde dinsdag voor een heuse primeur, door als eerste Belg de finale van het miljoenenbal te bereiken.

"Ik vind het een grote eer", reageert Van Buyten in Het Nieuwsblad op deze noviteit. "Ik ben niet alleen blij voor mezelf, maar ook voor mijn land. Dit betekent iets voor het Belgische voetbal. De hele wereld zal naar die finale kijken en België is vertegenwoordigd. Ik zal die dag voor alle Belgen spelen. Ik hoop dat dankzij mij alle Belgische jongetjes ervan mogen dromen om zelf ook op een dag op dat veld te sta."

Dat Bayern de CL-finale zou bereiken, had een paar maanden geleden niemand gedacht. In de eerste maanden van het seizoen draaide Bayern voor geen meter. Van Buyten: "De trainer was nieuw, het was wat wennen aan zijn methodes. Maar alles viel in de plooi na de zege bij Juventus. Van Gaal is een echte toptrainer. Zoals we tegen Lyon speelden, dat was de perfectie. De finale wordt een groot moment. Voor de club, maar zeker ook voor mij persoonlijk. Een hoogtepunt in mijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen