Bayern in beroep tegen schorsing Ribéry

Ger
28 april 2010, 16:12   Bijgewerkt: 28 april 2010, 16:35

Bayern München gaat in beroep tegen de schorsing die Franck Ribéry van de UEFA heeft gekregen. De aanvaller werd voor drie duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de eerste confrontatie met Olympique Lyon in de halve finale van de Champions League. "Deze schorsing is buiten proportie", liet Bayern in een reactie weten. "Dit is een totaal verkeerde beslissing."

Ribéry ging vorige week tijdens de thuiswedstrijd hard door op de enkel van Lyon-spits Lisandro Lopez. Coach Louis van Gaal sprak na afloop de hoop uit dat de UEFA mild zou zijn voor zijn controversiële vedette, maar de tuchtcommissie trok zich daar weinig van aan. Ribéry moet op 22 mei bij de finale in Madrid plaatsnemen op de tribunes van Santiago Bernabeu. De Fransman mist ook de eerstvolgende Europese wedstrijd van zijn club in het nieuwe seizoen.

Ribéry was vorige week toch al negatief in het nieuws omdat hij betrokken zou zijn bij een seksschandaal. De international heeft zich volgens de Franse justitie samen met Sidney Govou en Karim Benzema vergrepen aan minderjarige prostituees. Ondanks de oplaaiende controverse deed Van Gaal tegen Lyon toch een beroep op Ribéry. De aanvaller had zichzelf echter niet in de hand en plantte zijn voet hard op de enkel van Lopez. Dat kwam hem op rood te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen