Makaay (35) stopt na dit seizoen

26 april 2010, 12:40   Bijgewerkt: 26 april 2010, 12:49

Roy Makaay heeft de knoop doorgehakt: hij zet na dit seizoen een punt achter zijn profcarrière. De 35-jarige aanvaller vindt het mooi geweest, bevestigt Feyenoord op haar officiële website. De Rotterdamse club neemt zondag, na afloop van de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen, afscheid van de spits.

Eerder was al duidelijk dat Makaay niet in aanmerking kwam voor een nieuw contract bij Feyenoord. Zijn oude club Vitesse klopte vervolgens aan bij Makaay, maar de spits heeft besloten om geen nieuw avontuur aan te gaan en zijn loopbaan af te sluiten in de Kuip. Hij wordt hierna vermoedelijk jeugdtrainer bij Feyenoord.

Makaay speelt sinds de zomer van 2007 bij Feyenoord. Daarvoor stond hij onder contract bij Vitesse, Tenerife, Deportivo La Coruna en Bayern München. Als speler van Deportivo won hij de Gouden Schoen en werd hij één keer landskampioen. Bij Bayern voegde hij nog twee landstitels toe aan zijn erelijst. Tussen 1996 en 2005 kwam Makaay 43 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij kwam tot zes interlanddoelpunten.

De bekerfinale tegen Ajax, op 6 mei, wordt Makaays laatste officiële wedstrijd. Dankzij een goal van Makaay tegen FC Twente (2-1) haalde Feyenoord deze eindstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen