Benfica kan titel ruiken na eclatante overwinning

25 april 2010, 00:10   Bijgewerkt: 25 april 2010, 00:19

De champagne kan koud bij Benfica. Als titelconcurrent Sporting Braga zondagavond punten laat liggen in de uitwedstrijd tegen Naval, is Benfica voor het eerst sinds 2005 weer eens kampioen van Portugal. De club uit Lissabon legde zaterdag de basis voor het titelfeest door in eigen huis niets heel te laten van laagvlieger SC Olhanense: 5-0.

Een rode kaart van Ferreira Delson (Olhanense) in de tiende minuut bleek cruciaal voor het verloop van de wedstrijd. Door een benutte strafschop van Oscar Cardozo leidde Benfica toen al met 1-0, en met het numerieke voordeel bouwde het de score verder uit. Nog twee keer Cardozo, Angel Di Maria en Pablo Aimar troffen doel.

Overigens is Benfica niet de enige formatie die op een misstap van Braga hoopt. Ook FC Porto heeft belang bij puntverlies van Braga omdat het daardoor weer kans maakt op deelname aan de voorrondes van de Champions League. De Draken staan nu op twee punten achterstand van Braga op de derde plaats in de Liga Sagres. Zaterdag speelde Porto zich met ruime cijfers voorbij Vitoria Setubal: 2-5.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen