Hull ziet Championship naderen na nieuw verlies

24 april 2010, 18:03   Bijgewerkt: 24 april 2010, 19:31

Hull City balanceert op de rand van degradatie naar het Championship. De nummer achttien van de Premier League ging zaterdag op eigen veld met 1-0 onderuit tegen Sunderland en hoorde na afloop dat concurrent West Ham United, dat zeventiende staat, thuis met 3-2 had gewonnen van Wigan Athletic.

Als gevolg van die resultaten kan Hull zich alleen nog maar op doelsaldo handhaven in de hoogste afdeling van het Engelse profvoetbal. The Tigers hebben met nog twee wedstrijden op het programma zes punten achterstand op West Ham, dat bovendien een veel beter doelsaldo heeft dan Hull: -18 tegenover -41.

Hull, met George Boateng in de basis en Jan Vennegoor of Hesselink vanwege een blessure op de tribune, had wel een goede mogelijkheid om zijn overlevingskansen te verbeteren. Jimmy Bullard miste op slag van rust echter een penalty, waardoor het vroege doelpunt van Darren Bent op het scorebord bleef staan. Hierdoor zegevierde Sunderland, met Boudewijn Zenden negentig minuten op de bank, met 0-1.

Wigan Athletic legde dus het loodje bij West Ham, maar ondanks dat verlies kunnen The Latics dit weekend al veilig zijn van degradatie. Als Burnley zondag géén punten pakt tegen Liverpool, is Wigan zeker van nog een seizoen Premier League-voetbal. Hetzelfde geldt voor Wolverhampton Wanderers en Bolton Wanderers. Ook die clubs zijn bij verlies van Burnley zeker van handhaving. The Wolves hielden Blackburn Rovers overigens op 1-1, terwijl Bolton niet verder kwam dat 2-2 tegen Portsmouth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen