Blessureboeg Aston Villa raakt verder gevuld

Blessureboeg Aston Villa raakt verder gevuld

23 april 2010 – Aston Villa moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen Birmingham City wellicht doen zonder drie vaste krachten. Richard Dunne, Stiliyan Petrov en Stephen Warnock zijn allerminst okselfris uit de midweekse confrontatie met Hull City gekomen.

Dunne liep woensdagavond een fikse hoofdwond op na een harde botsing met de Nederlandse oud-international Jan Vennegoor of Hesselink. De verdediger speelde het duel wel uit met een bandage om zijn hoofd. De in allerijl aangebrachte hechtingen moeten wellicht opnieuw gezet worden.

Aanvoerder Petrov liet zich tegen Hull City in de slotfase vervangen vanwege een liesblessure. De inzetbaarheid van de middenvelder voor het duel met Birmingham City is twijfelachtig. Ook verdediger Warnock, die kampt met een enkelkwetsuur, is een twijfelgeval.

Aston Villa kreeg eerder deze week al te horen dat middenvelder Fabian Delph zo'n acht maanden niet in actie kan komen. Onderzoek wees uit dat de voorste kruisband van zijn linkerknie is gescheurd.

Aston Villa bezet momenteel de zesde plaats in de Engelse competitie. De ploeg van manager Martin O'Neill hoopt te eindigden op de vierde plek, die recht geeft een Champions League-ticket.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 25 februari 2021

  2. woensdag 24 februari 2021