De Vrij: "Niet gekomen met idee om te verliezen"

19 april 2010, 00:12   Bijgewerkt: 19 april 2010, 00:27

Als één van de weinige Feyenoorders haalde Stefan de Vrij zondag tegen FC Twente een voldoende. De pas 18-jarige verdediger stond door de afwezigheid van Ron Vlaar (blessure) en Andre Bahia (schorsing) voor het eerst als centrale verdediger op het Rotterdamse wedstrijdformulier en maakte een prima indruk. 

"Ik heb intern altijd aangegeven dat ik liever in het centrum speel dan aan de zijkant", vertelt De Vrij, die de afgelopen maanden een basisplaats had als rechtsback, tegen FCUpdate.nl. "Dat is vooral omdat ik als centrale verdediger meer betrokken wordt bij de opbouw en dat is juist één van mijn sterke punten. Bovendien liggen fysieke duels met centrumspitsen me beter dan duels met snelle vleugelaanvallers."

"Mooi dat ik nu de kans gekregen heb om me een keer op de positie centraal te laten zien", vervolgt De Vrij. "Ik denk dat ik die kans gepakt heb, ik ben wel tevreden over mijn eigen spel. Alleen jammer dat het als team wat minder ging."

Dat het spel van Feyenoord in Enschede 'iets minder' was, had volgens De Vrij niet te maken met het feit dat Rotterdamse supporters eerder deze week tijdens de training een nederlaag eisten, omdat de titel anders bij aartsrivaal Ajax terecht zou komen. "Dat leefde inderdaad bij de fans, maar niet bij de spelers. Wij zijn echt niet naar Enschede gekomen met het idee om de wedstrijd te laten lopen, integendeel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen