Rijkaard mag blijven hopen op CL-voorrondes

17 april 2010, 20:07   Bijgewerkt: 18 april 2010, 12:36

Frank Rijkaard houdt met Galatasaray zicht op een plaats in de voorrondes van de Champions League. De Amsterdammer leidde de Turkse club zaterdag naar een 2-1 overwinning bij Manisaspor, waardoor Galatasaray nummer twee Fenerbahçe tot één punt nadert. Fener speelt zondag nog wel de derby tegen nummer vier Besiktas.

Abdulkader Keita zorgde ervoor dat Galatasaray met een 1-0 voorsprong de rust in ging. Na de helftwissel loodste Milan Baros de equipe uit Istanbul in veilige haven, al werd het in de slotfase nog wel even spannend door een eigen treffer van Mehmet Topal. Galatasaray bleef echter overeind ondanks die tegenslag.

De ploeg die tweede wordt, plaatst zich voor de kwalificatierondes van de Champions League. De tweede plaats lijkt met nog vier wedstrijden te gaan het enige reële doel van Galatasaray, aangezien koploper Bursaspor al vijf punten voor staat op Gala.