Celtic boekt late overwinning op Hibernian

Ger
17 april 2010, 15:19   Bijgewerkt: 17 april 2010, 15:57

Celtic heeft dankzij een doelpuntrijke slotfase drie punten overgehouden aan het thuisduel met Hibernian. Dankzij late treffers van Marc-Antoine Fortune, oud-speler van FC Utrecht, en Morten Rasmussen zegevierden The Bhoys met 3-2.

Robbie Keane had Celtic al in de vierde minuut op voorsprong gezet. Slechts twee minuten later tekende Derek Riordan al voor de gelijkmaker. Hibernian kwam na de pauze op 1-2 via een benutte strafschop van Anthony Stokes. In de laatste tien minuten lieten Fortune en Rasmussen het thuispubliek alsnog juichen. De Nederlandse verdediger Edson Braafheid bleef de hele wedstrijd op de reservebank bij Celtic.

Ondanks de overwinning staat Celtic nog altijd een ver achter op koploper Glasgow Rangers. De aartsrivaal verzamelde acht punten meer en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed.