PSV verliest ook laatste sprankje hoop

Koen Freriks
14 april 2010, 22:19

Na de landstitel lijkt PSV ook afscheid te hebben genomen van de tweede plaats in de Eredivisie. De ploeg van coach Fred Rutten speelde woensdagavond bij SC Heerenveen opnieuw gelijk: 2-2. De achterstand op Ajax groeide daardoor uit tot vijf punten.

Getuige het ongeïnspireerde voetbal leek PSV zich evenwel te hebben verzoend met de derde positie. Balazs Dzsudzsak was na vier minuten nog wel dicht in de buurt van een treffer, maar daarna zakte het spel van de bezoekers ver terug. Keeper Henk Timmer van Heerenveen hoefde voor de pauze alleen serieus in te grijpen bij pogingen van Nordin Amrabat en Ola Toivonen. Beide aanvallers zaten tegen Feyenoord nog op de bank.

Stanislav Manolev toonde zich in de 62e minuut wél trefzeker: 1-2. De assist kwam opnieuw van Toivonen. Een gouden wissel van coach Jan Everse bezorgde Heerenveen alnog een punt. Pawel Wojciechowski scoorde bij zijn eerste balcontact. In de slotfase mocht PSV van geluk spreken dat in die score geen verandering kwam. Heerenveen hielp enkele goede kansen om zeep en claimde bovendien een penalty. Arbiter Jack van Hulten liet zich niet vermurwen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!