Been: "Rust als we tegen Sparta EL-ticket halen"

13 april 2010, 18:42   Bijgewerkt: 13 april 2010, 18:51

Mario Been wil zich met Feyenoord zo snel mogelijk kwalificeren voor de Europa League. Mits de Rotterdammers woensdag de stadsderby tegen Sparta winnen, zijn ze verzekerd van Europees voetbal. Been hoopt op dat scenario. “Als we Europees voetbal tegen Sparta definitief binnen kunnen slepen, zou dat rust geven”, stelt hij.

“Wij moeten daarom bij onze resterende duels maar naar één ding kijken en dat is zorgen dat we zo snel mogelijk de letters EC achter onze naam krijgen”, vervolgt de oefenmeester op de Feyenoord-website. “Dat was vanaf het begin van het seizoen de doelstelling. Nu we daar dichtbij zijn, moeten we het ook afmaken.”

Om een Europees ticket in de wacht te slepen hebben de havenstedelingen genoeg aan de vijfde plaats, maar Been zet alles op alles om toch als vierde te eindigen. “Het is heel belangrijk dat we de vierde plek vasthouden zodat we niet al in juli voorrondes voor de Europa League hoeven te spelen”, beargumenteert de Rotterdammer.

In de aanloop naar het Rotterdams onderonsje wilde Been zijn opstelling nog niet bekend maken. “Ik vind het wel leuk om eens een keer niets te zeggen”, aldus Been. “We gaan in ieder geval heel aanvallend spelen, want we willen winnen.” Feyenoord kan niet beschikken over de geschorste basiskrachten Giovanni van Bronckhorst en Karim El Ahmadi. Jon Dahl Tomasson is voldoende hersteld om één helft te kunnen spelen, terwijl achter de naam van Stefan de Vrij nog een vraagteken staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen