Lamah velt Montpellier, Grenoble degradeert

10 april 2010, 20:52   Bijgewerkt: 10 april 2010, 21:00

Ex-Roda JC’er Roland Lamah heeft de titelaspiraties van Montpellier HSC een flinke deuk laten oplopen. De aanvaller was namens Le Mans twee keer trefzeker tegen de goed presterende promovendus. Mede daardoor eindigde het duel in 2-2.

Al na één minuut gaf Lamah de fans van Le Mans reden tot juichen met de 1-0. Nog voor de rust leek Montpellier echter orde op zaken te stellen. Door goals van Karim Ait Fana en Souleymane Camara (strafschop) leidde het na ruim een half uur met 2-1, maar daarna ging het alsnog mis bij de titelkandidaat.

Cyril Jeunechamp kreeg kort voor de doelwissel rood. Lamah buitte de overtalsituatie twintig minuten voor tijd uit: 2-2. Door het gelijkspel blijft Montpellier tweede. Het gat met klassementsleider Olympique Marseille bedraagt slechts één punt, maar die club speelde wel twee wedstrijden minder dan de verrassende nummer twee.

Onderin het klassement viel na twee seizoenen het doek voor Grenoble. De formatie ging met 4-0 ten onder bij Toulouse en omdat nummer zeventien Saint-Etienne wel drie punten pakte (0-2 bij Sochaux) kan de hekkensluiter in de laatste zes wedstrijden niet meer bij de onderste drie ploegen vandaan komen.