Boerrigter: "Natuurlijk geloven we er nog in"

10 april 2010, 08:00

Het ontsnappingsplan van RKC Waalwijk om degradatie te ontlopen bevatte vier woorden: winnen, winnen, winnen en winnen. Alleen als de ploeg de laatste vier duels winnend af zou sluiten, behoorde lijfsbehoud nog tot de mogelijkheden. Deel één van deze missie lukte, want Vitesse werd overtuigend met 4-1 verslagen. “Nu op naar de volgende, die gaan we ook winnen”, zegt aanvaller Derk Boerrigter strijdlustig.

Het zou een begrafenis worden, de avond waarop RKC Waalwijk definitief afscheid zou moeten nemen van de Eredivisie. Zowel supporters als journalisten waren massaal naar het Mandemakers Stadion gekomen om te zien hoe de laatste theoretische kans van RKC op lijfsbehoud zou vervliegen. De Brabanders moesten winnen van Vitesse om het hoofd boven water te houden en aangezien RKC het hele jaar nog niet gewonnen had, ging eigenlijk niemand er vanuit dat dit zou gebeuren.

De spelers van RKC hadden zich echter nog niet neergelegd bij de degradatie. Al na dertig seconden stond het bijna 1-0 en hoewel deze kans er niet in ging, was de toon gezet. Na twintig minuten was de stand al 2-0 voor de thuisploeg en na deze pauze liep RKC zelfs uit naar 4-1. Niks begrafenis, RKC Waalwijk leeft nog.

Volgens Boerrigter is er geen enkele reden om te wanhopen. “We hebben dit seizoen vaak genoeg laten zien dat we goed kunnen voetballen. Meestal hadden we wat pech en verloren we met één goal verschil, tegen Vitesse zat het een keertje mee.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen