Uitstel van executie voor RKC na fraaie zege

9 april 2010, 22:35   Bijgewerkt: 9 april 2010, 23:37

RKC Waalwijk leeft nog. De Brabanders moesten vrijdag op eigen veld winnen van Vitesse om degradatie te voorkomen en slaagden glansrijk in die missie (4-1). Dankzij deze driepunter, de eerste sinds 19 december 2009, mag de ploeg van trainer Ruud Brood nog even blijven hopen op een wonder.

Ondanks de zege op Vitesse kan het doek dit weekend al vallen voor RKC. Als Willem II wint van FC Groningen en ADO Den Haag minimaal één punt pakt tegen FC Utrecht, is de ploeg van trainer Ruud Brood alsnog officieel gedegradeerd. Gebeurt dat niet, dan mag RKC nog minimaal tot dinsdag blijven dromen van lijfsbehoud.

De laatste keer dat de RKC-fans een zege konden bejubelen, was alweer vier maanden geleden. Na de 4-1 overwinning op Sparta op 19 december ging het twaalf keer op rij mis voor RKC Waalwijk, dat door deze reeks de aansluiting met de andere teams onderin de Eredivisie kwijtraakte. Een negatief record voor de Eredivisie dreigde, maar door de zege op Vitesse valt er eindelijk weer wat te lachen.

RKC had de buit al snel binnen tegen de povere Arnhemmers. Na dertien minuten passeerde Vitesse-verdediger Calvin Jong-A-Pin zijn eigen doelman Piet Velthuizen, Derk Boerrigter maakte er enkele minuten later 2-0 van. Hij schoot een vrije trap in de korte hoek achter de grabbelende Velthuizen. Diezelfde Boerrigter had er op slag van rust zelfs 3-0 van kunnen maken, maar zijn inzet vloog over.

RKC stond zo ineens drie goals voor, een ongekende weelde. Het gaf de thuisploeg vleugels, want Benjamin de Ceulaer zorgde in de 77ste minuut zelfs voor 4-0. Hij rondde af na een slalom door de Arnhemse defensie. Dat Mulder er in de slotfase met een eigen goal nog 4-1 van maakte, was alleen voor de statistieken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen