Newcastle na één jaar terug in Premier League

5 april 2010, 20:11   Bijgewerkt: 5 april 2010, 22:51

Newcastle United keert na één seizoen terug in de Premier League. The Magpies stelden maandag, zonder te spelen, een plek bij de eerste twee in het Championship veilig. Concurrent Nottingham Forest morste namelijk punten tegen Cardiff City (0-0).

Door het gelijkspel kan Nottingham Forest, dat derde op de ranglijst staat, dit seizoen nog op maximaal 84 punten komen. Koploper Newcastle heeft er 86 en kan dus niet meer buiten de top-twee vallen, wat volstaat voor promotie naar de Premier League. Uit die klasse waren de noorderlingen vorige jaargang gedegradeerd.

Newcastle krijgt meteen de kans om de promotie te vieren met haar fans. Later op de avond werkt de gevallen topclub namelijk een thuisduel met Sheffield United af. De titel is overigens nog lang niet binnen voor Newcastle. Nummer twee West Bromwich Albion heeft drie punten achterstand, al speelde die club wel twee wedstrijden meer. WBA is ook bijna zeker van een rentree op het hoogste niveau. De equipe heeft met nog vier duels op het programma elf punten voorsprong op Nottingham.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen