Bendtner verlost Arsenal in allerlaatste minuut

3 april 2010, 17:58   Bijgewerkt: 3 april 2010, 23:47

Met het gemis van steunpilaren als Robin van Persie, Andrei Arshavin, William Gallas én Cesc Fabregas heeft Arsenal zich met veel moeite gehandhaafd in de strijd om de Engelse titel. Door een doelpunt van Nicklas Bendtner diep in blessuretijd versloeg de ploeg uit Londen laagvlieger Wolverhampton Wanderers thuis met 1-0.

Even leek het helemaal mis te gaan voor Arsenal. The Gunners speelden ruim twintig minuten met een man meer tegen de degradatiekandidaat uit Wolverhampton, nadat Wolve Karl Henry rood had gekregen. Het duurde echter lang voordat de thuisclub voordeel putte uit de man-meer-situatie, maar in de vierde minuut van de extra tijd sloeg Bendtner toe. De Deen kopte op aangeven van Bacary Sagna raak.

Door de overwinning blijft Arsenal op het vinkentouw voor het landskampioenschap. De manschappen van Arsene Wenger staan drie punten achter op koploper Chelsea, dat Manchester United eerder op de dag van de eerste stek verdrong door op Old Trafford met 2-1 te winnen van de titelhouder, waarop Arsenal één punt achter staat.

Iets lager in de stand zorgde uitgerekend Darren Bent ervoor dat Tottenham Hotspur puntverlies leed in de strijd om de vierde plek. De spits verruilde afgelopen zomer de Spurs voor Sunderland en was zaterdag tweemaal trefzeker voor The Black Cats. Mede daardoor won Sunderland met 3-1 Tottenham, dat de vierde plaats uit handen moet geven als Manchester City later op de avond wint bij Burnley. Bent kreeg zelfs kansen om zijn oud-werkgever nog meer pijn te doen, ware het niet dat hij vanaf elf meter twee keer faalde. Peter Crouch deed daarna iets terug namens de bezoekers. Boudewijn Zenden bepaalde met zijn tweede goal van het jaar de eindstand op 3-1. De invaller plukte de bal in één keer uit de lucht en mikte hem precies in de kruising.

Aston Villa hield zijn kansen op positie vier, aan het einde van het seizoen goed voor Champions League-voetbal, in leven. De equipe uit Birmingham zegevierde door een vroeg doelpunt van Ashley Young met 1-0 bij Bolton Wanderers en verkleinde zo de achterstand op Tottenham tot vier punten.

In de onderste regionen wordt de situatie steeds penibeler voor Portsmouth. Pompey speelde zaterdag thuis 0-0 tegen Blackburn Rovers, waardoor het zondag als eerste formatie kan degraderen uit de Premier League. Als nummer zeventien West Ham United wint bij Everton, speelt Portsmouth na de zomerpauze in de Championship.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen