Chelsea stoot Manchester United van koppositie

Koen Freriks
3 april 2010, 15:28   Bijgewerkt: 3 april 2010, 17:39

Manchester United is de eerste plek in de Premier League kwijt. Chelsea won zaterdag de topper op Old Trafford met 2-1, waarmee het de koppositie overneemt van diens grootste titelconcurrent. Joe Cole en Didier Drogba waren doorslaggevend bij Chelsea.

Chelsea werd twee weken geleden nog volledig afgebrand in de Engelse pers. De Londenaren werden toen in de Champions League uitgeschakeld door Internazionale en in de competitie verspeelde het onnodig punten. Chelsea onderging de afgelopen weken echter een metamorfose. Het won met 5-0 en 7-1 van Portsmouth en Aston Villa. Het vertrouwen was precies op tijd terug. 

Chelsea kwam goed uit de startblokken in Manchester. Joe Cole hielp zijn team met een fraai hakje in de twintigste minuut aan een voorsprong. Florent Malouda maakte een knappe soloactie en zette de bal voor op zijn Engelse ploeggenoot, die van dichtbij doordacht afrondde. Het was opmerkelijk om te zien dat Manchester United vervolgens geen fatsoenlijke kans afdwong voor rust. Chelsea speelde het bekende fysiek harde spelletje, waar de thuisploeg geen antwoord op had. 

Manchester United beet direct van zich af. Het ingevallen toptalent Frederico Macheda rommelde de bal tien minuten voor tijd met zijn hand in het doel, wat ook niet werd gezien door de arbitrage. Manchester United was vervolgens te slordig in het slotoffensief om nog voor de gelijkmaker te zorgen. Chelsea is met nog vijf wedstrijden te gaan de nieuwe koploper in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen