Ferguson vestigt hoop op Macheda

1 april 2010, 13:32   Bijgewerkt: 1 april 2010, 13:38

Nu Wayne Rooney door een enkelblessure een paar weken in de lappenmand zit, is de grote vraag wie diens rol als aanvalsleider bij Manchester United moet overnemen. Manager Sir Alex Ferguson van de Mancunians kent geen twijfel. Volgens hem is de pas 18-jarige Federico Macheda een prima vervanger van Rooney.

Macheda beleefde een jaar geleden zijn doorbraak, toen hij binnen zes dagen tijd twee keer het winnende doelpunt maakte voor Manchester United. Dit seizoen heeft hij nog weinig laten zien, maar volgens Ferguson heeft dat zijn redenen. "Door blessures heeft Federico een vreselijk seizoen achter de rug. Inmiddels is hij eindelijk helemaal fit, vorige week zaterdag tegen Bolton Wanderers maakte hij zijn rentree. Hij is één van de meest exceptionele jonge spitsen die ik ooit gezien heb bij Manchester United. Hij is van grote klasse en klaar voor het grote werk", stelt hij.

Door zijn blessure mist Rooney niet alleen een aantal competitiewedstrijden, maar ook de return in de Champions League-kwartfinale tegen Bayern München.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen