Fer: "Ik zou gek worden, maar Roy blijft Roy"

25 maart 2010, 00:19   Bijgewerkt: 25 maart 2010, 00:30

Roy Makaay blijft een bijzonder fenomeen. Na alles wat er de afgelopen dagen over hem gezegd en geschreven werd, zou je denken dat hij helemaal uit zijn dak zou gaan na zijn winnende goal in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Maar nee, helemaal niet. Roy bleef Roy, ook nadat hij Feyenoord naar de finale geschoten had.

"Ongelooflijk", zegt Leroy Fer, die de assist van de 2-1 verzorgde, tegen FCUpdate.nl over zijn teamgenoot. "Roy blijft Roy, altijd. Hij heeft volgens mij schijt aan alles, maar met zo'n doelpunt bewijst hij van wereldklasse te zijn. Toen ik die pass op hem gaf, wist ik al dat het een doelpunt ging worden. Zulke kansen mist hij nooit."

Dat uitgerekend Makaay tegen FC Twente de winnende goal maakte, vonden al zijn teamgenoten ook mooi. De manier waarop de spits het doelpunt vierde, was echter alweer typerend voor zijn persoonlijkheid. Fer: "Natuurlijk was hij even enorm blij, maar eenmaal terug in de kleedkamer was Roy gewoon weer Roy. Hij ging even douchen en zei toen: 'jongens, tot morgen'. Meer niet. Dat is toch ongelooflijk? Ik zou helemaal gek worden als ik in zijn situatie zo'n doelpunt zou maken, maar Roy niet."

"Het is net alsof het zo moest zijn", zegt Giovanni van Bronckhorst over de heldenrol van Makaay tegen FC Twente. "Of ik de afgelopen dagen iets aan hem gemerkt heb, na alles wat er gebeurd is? Nah, eigenlijk niet. Je ziet wel aan hem dat het pijn doet, maar hij kropt alles op. Hij praat er nooit over met zijn teamgenoten. Nu ook niet, na zijn doelpunt. Of dat raar is? Nee, dat is gewoon hoe hij is. Typisch Roy."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen