Nordstrand bevestigt niet en moet vertrekken

22 maart 2010, 15:55   Bijgewerkt: 22 maart 2010, 16:02

FC Groningen ziet af van de optie om Morten Nordstrand definitief over te nemen van FC Kopenhagen. De 26-jarige Deense aanvaller speelt sinds dit seizoen op huurbasis in Euroborg, maar heeft onvoldoende weten te overtuigen om een contract in de wacht te slepen. FC Groningen had tot 1 april de optie om de spits voor een vastgesteld bedrag over te nemen, maar maakt hier geen gebruik van.

"Nordstrand heeft in de periode dat hij tot nu toe bij ons is, de rol zoals wij die met hem voor de langere termijn voor ogen hebben, niet voldoende kunnen bevestigen. Daarbij is het blessureleed dat hij hier heeft gekend natuurlijk ook een belangrijk aspect geweest", zegt manager technische zaken Henk Veldmate over de beslissing om de aanvaller te laten gaan. "Het gaat voor FC Groningen-begrippen om een toptransfer en de beslissing weegt mede om die reden dan ook extra zwaar."

Nordstrand kende een droomdebuut bij FC Groningen. In zijn eerste wedstrijd, tegen aartsrivaal SC Heerenveen, maakte hij direct het winnende doelpunt. Hierna wist hij, mede door blessures, weinig indruk meer te maken. In totaal kwam Nordstrand tot nu toe tot twaalf competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen