Roeselare moet zeven weken wachten

22 maart 2010, 09:40   Bijgewerkt: 22 maart 2010, 09:48

De invoering van play-offs in België brengt nogal wat nadelen met zich mee. De nummers één tot en met veertien spelen beslissingswedstrijden, de nummer vijftien moet nacompetitie spelen tegen een ploeg uit de Tweede Klasse. Maar omdat de Tweede Klasse nog lang niet afgelopen is, vinden deze wedstrijden pas over zeven weken plaats. Een rare situatie, vindt men bij Roeselare.

Roeselare eindigde als vijftiende in België en heeft nu zeven weken vrij. Na deze zeven weken moet het, zonder wedstrijdritme, lijfsbehoud veilig zien te stellen. Preses Antoine Van Eeckhout snapt daar niets van. "Bij de hervorming is een kapitale fout gemaakt. Er is niet gedacht aan het lot van de vijftiende. Het systeem moet veranderen. Daar is in de Pro League een draagvlak voor. Als Moeskroen niet was geschrapt, dan was het voor de laatste in de stand zelfs al afgelopen tot volgend seizoen. En dat terwijl spelerscontracten tot juni lopen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Door het failissement van Excelsior Moeskroen degradeert er dit jaar niemand rechtstreeks uit de Jupiler League. De club ging halverwege dit seizoen op de fles.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen