Ajax klimt naar tweede plek na ruime zege op RKC

21 maart 2010, 14:15   Bijgewerkt: 21 maart 2010, 15:09

Ajax is de nieuwe nummer twee van de Eredivisie. Dankzij een zege op RKC (1-5) namen de Amsterdammers zondag de tweede plek over van PSV, dat een dag eerder de punten gedeeld had met koploper FC Twente (1-1). De achterstand van Ajax op de leider uit Enschede is, met nog zes duels te gaan, geslonken tot vier punten.

Eriksen

Eriksen

Ajax schrok wakker en kwam binnen tien minuten via Siem de Jong op 0-1 (kopbal uit een corner), maar overtuigend was het spel van de bezoekers niet. RKC Waalwijk bleef goed meedoen en de gelijkmaker van Ruud Berger, na een klein half uur, was zeker niet onverdiend. De middenvelder kopte een vrije trap van Derk Boerrigter via de paal binnen. Via Luis Suarez dacht Ajax direct weer op voorsprong te komen, maar het doelpunt van de Uruguayaan werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de pauze kwam het verschil in kwaliteit tussen de hekkensluiter en de titelpretendent eindelijk tot uiting. Direct na de hervatting zorgde Luis Suarez voor de 1-2 en dat betekende feitelijk de beslissing in de wedstrijd. RKC Waalwijk was boos omdat aan een treffer van de spits een overtreding vooraf gegaan zou zijn en kwam er in het restant van de wedstrijd niet meer aan te pas.

rood kaart

rood kaart

Dit betekende alweer de achtste competitiezege op rij voor Ajax, dat koploper FC Twente nu nadrukkelijk in het vizier heeft. Bovendien is het, voor het eerst sinds heel lange tijd, van de derde plek af. Deze positie is nu voor PSV, wat Ajax officieel de belangrijkste uitdager van Twente maakt. Het worden nog spannende weken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen