Twente blijft voorzichtig: "Nog zes stappen te gaan"

21 maart 2010, 00:01   Bijgewerkt: 21 maart 2010, 00:44

Als je in deze fase van de competitie zo ruim aan kop staat als FC Twente, kan je moeilijk ontkennen dat je favoriet nummer één bent voor de landstitel. Toch blijven de Tukkers uiterst voorzichtig. Na afloop van de wedstrijd tegen PSV, die in 1-1 eindigde, wilde niemand vooruitlopen op een eventueel kampioenschap.

"Drie teams zijn nog in de race, dus we hebben 33,3 procent kans om kampioen te worden", zegt Wout Brama tegen FCUpdate.nl. "Dit gelijkspel was een belangrijke stap, maar we hebben nog zes belangrijke stappen te gaan. Het heeft geen nut om te gaan rekenen en over de titel te praten, onze focus ligt telkens op de eerstvolgende wedstrijd. Dat is komende woensdag, voor de beker tegen Feyenoord. Pas na die wedstrijd gaan we weer kijken naar de volgende competitiewedstrijd, niet eerder."

Blaise N'Kufo tekende in Eindhoven voor de belangrijke gelijkmaker. De Zwitser, bezig aan zijn laatste seizoen in Enschede, benadrukt dat het in de laatste weken van het seizoen vooral aankomt op mentale kracht. "Mentale kracht is belangrijker dan fysieke kracht. We moeten ons niet laten afleiden, geconcentreerd blijven en mentaal sterk zijn. We hebben het in eigen hand, dat moeten we niet vergeten."

Het resultaat tegen PSV kan van cruciaal belang zijn geweest, want de Brabanders blijven hierdoor op afstand. N'Kufo: "Dit zou een sleutelwedstrijd kunnen zijn geweest, maar dat is nog even afwachten. Pas over zes weken kunnen we dat zeggen."

Mentaal heeft FC Twente nu in ieder geval ook een voorsprong op PSV. Want waar voor de Eindhovenaren het gelijkspel voelde als een nederlaag, stapte FC Twente met een opperbest gevoel de bus terug naar Enschede in. "PSV moest winnen, wij wilden graag winnen. Een punt is voor ons een prima resultaat", weet Brama.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen