Koevermans: "Ajax gun ik helemaal niets"

21 maart 2010, 00:00   Bijgewerkt: 20 maart 2010, 23:59

Door het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) zijn de titelkansen van PSV vrijwel verkeken. Met nog zes duels te gaan heeft de ploeg vijf punten achterstand op de koploper uit Enschede. "Het is duidelijk dat wij nu even in de wachtkamer moeten zitten, het wordt moeilijk voor ons", zegt Danny Koevermans tegen FCUpdate.nl.

Toch weigert Koevermans de handdoek in de ring te gooien. "In de laatste fase van de competitie kunnen gekke dingen gebeuren, het brengt toch extra druk en spanning met zich mee. Ik durf daarom echt niet met zekerheid te zeggen dat FC Twente nu de titel gaat pakken. Wij zijn nu de underdog, misschien kunnen we vanuit die positie nog terugkomen. Niets is onmogelijk. We staan vijf punten achter, maar dat kan binnen twee wedstrijden weer anders zijn. En misschien morst Ajax zondag wel punten bij RKC Waalwijk, je weet nooit. Het is nog niet gespeeld", houdt hij hoop.

Mocht PSV zich niet meer kunnen mengen in de strijd om de titel, dan hoopt Koevermans dat de titel naar Enschede gaat. "Het liefst word ik natuurlijk zelf kampioen. Maar als dat niet lukt, dan maar FC Twente. Ajax gun ik helemaal niets."

Als de titel niet naar PSV gaat, is het volgens de spits duidelijk waar zijn team het heeft laten liggen. "We wisten dat de maand maart cruciaal zou worden. Daarin hebben we gefaald, met één punt uit de laatste drie wedstrijden. Hoe dat komt? Tsja, moeilijk te zeggen. We verloren van NAC, omdat die ploeg twee keer scoorde uit twee kansen. En tegen Ajax kregen we mogelijkheden op de 0-1, maar viel de goal aan de andere kant. We hebben op beslissende momenten niet genoeg doelpunten gemaakt. Dat was tegen Twente ook zo, na de 1-0 hadden we moeten doordrukken. Dat deden we niet en na één actie van dat slangenmens (Bryan Ruiz, red.) stond het ineens 1-1. Zwaar klote, we hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen