CL-kansen Deportivo en Bilbao lopen knauw op

20 maart 2010, 20:02   Bijgewerkt: 20 maart 2010, 21:07

In het gevecht om het laatste Champions League-ticket voor Spaanse clubs hebben Deportivo la Coruna en Athletic de Bilbao belangrijke punten verloren. Thuis morste Bilbao twee punten tegen Getafe (2-2). Deportivo bleef helemaal met lege handen achter. De thuiswedstrijd tegen laagvlieger Real Valladolid ging met 2-0 verloren.

Ondanks de remise zal menig Bilbao-supporter niet ontevreden zijn met het resultaat tegen Getafe. Met het punt komt het namelijk op gelijke hoogte met nummer zes Deportivo. Nummers vier en vijf Sevilla en Real Mallorca krijgen later dit weekend de kans om het verschil met Deportivo en Bilbao te vergroten.

Bilbao kwam zaterdag twee keer op voorsprong, maar dat was niet genoeg voor de overwinning. Sanchez Gil Pedro Leon maakte vier minuten voor tijd gelijk namens de bezoekers uit Getafe. Voormalig Oranje-jeugdinternational Haris Medunjanin was een belangrijke factor bij de nederlaag van Deportivo. De oud-AZ’er zorgde in blessuretijd voor de 0-2. Nauzet Aleman had Valladolid vlak voor rust op voorsprong gezet.