Isaksson: “Als we zaterdag verliezen is het over”

15 maart 2010, 08:17

Maandenlang gold PSV als de gedoodverfde titelfavoriet, maar na twee nederlagen op rij lijkt de schaal de Eindhovenaren uit de vingers te glippen. Een week na het verlies bij NAC Breda kreeg de ploeg een dreun van jewelste tegen Ajax. In de ArenA werd het 4-1, waardoor PSV nu vijf punten achterstand heeft op koploper FC Twente en bovendien nog maar één punt marge heeft op het ontketende Ajax.

PSV begon nog wel aardig aan de wedstrijd in de ArenA, maar na de 1-0 van Siem de Jong zakte de ploeg als een plumpudding in elkaar. “In de eerste helft hebben wij vier kansen gekregen en Ajax eigenlijk niet één. Maar als je zelf niet scoort, wordt het een moeilijk verhaal”, verzucht linksback Erik Pieters tegen FCUpdate.nl. 

Dat vertrouwen was na afloop van het duel ver te zoeken. Ook Isaksson moest toegeven dat dit verlies veel pijn doet. “Dit moeten we zien te verwerken. De trainer geeft ons daar altijd 24 uur voor en die periode zullen we keihard nodig hebben. Daarna moet de focus op de volgende wedstrijd, tegen FC Twente. Want we kunnen het ons niet permitteren om dan weer te verliezen. Als we verliezen van Twente, is het over. Als we nog kampioen willen worden, moeten we winnen.”

Want ellende, dat was het. Sinds de zomer was PSV 25 competitieduels op rij zonder nederlaag en leek het een kwestie van tijd voordat de titel weer gevierd kon worden, maar twee nederlagen op rij hebben de situatie totaal op zijn kop gezet. “Of de titel ons door de vingers glipt? Dat weet ik niet”, besluit Pieters. “Dat kunnen we pas na 34 wedstrijden zeggen. Zeker is wel dat deze tweede tik op rij hard aankomt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen