Alleen SC Cambuur nadert De Graafschap

Ger
5 maart 2010, 22:11   Bijgewerkt: 6 maart 2010, 14:30

De Graafschap heeft vrijdag zonder zelf in actie te komen goede zaken gedaan in de Jupiler League. De club uit Doetinchem zag de naaste rivalen Go Ahead Eagles en FC Zwolle verliezen en koestert daardoor nog steeds een aardige voorsprong op de concurrentie. SC Cambuur diende zich vrijdag aan als belangrijkste uitdager van De Graafschap.

Go Ahead Eagles verloor op eigen veld met 2-1 van FC Dordrecht en verzuimde daardoor iets te doen aan de achterstand van zeven punten op De Graafschap. Genero Zeefuik maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt voor Dordrecht. FC Zwolle, dat tegen Cambuur ruim een helft met tien man speelde na een rode kaart voor Cecilio Lopes, heeft negen punten minder dan de Doetinchemmers en bovendien al een wedstrijd meer gespeeld.

AGOVV wervelde in de eerste helft langs MVV. Na een ruststand van 5-0 (onder meer door drie treffers van Jeremy Bokila) eindigde het duel in 5-1 voor de leider in de stand om de vierde periodetitel. FC Volendam speelde voor eigen publiek gelijk tegen RBC: 3-3. Melvin Platje was twee keer trefzeker voor de Noord-Hollanders.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!