Advocaat mist alleen Klavan tegen Heerenveen

5 maart 2010, 15:34

AZ-coach Dick Advocaat beschikt voor het thuisduel met SC Heerenveen over een vrijwel fitte selectie. Alleen Ragnar Klavan is niet inzetbaar. "Maar ik verwacht dat hij maandag of dinsdag weer bij de groep aansluit", zegt Advocaat op de AZ-website.

"We kunnen zaterdag met hetzelfde elftal spelen als vorige week", vervolgt Advocaat, die Kew Jaliens vermoedelijk opnieuw op de bank zet. "Hoe hij omgaat met zijn plaats op de reservebank? Nou, ik heb een goed gesprek met hem gehad. Bij de clubs waar ik als trainer kom zeg ik altijd: Als je een contract hebt getekend kun je spelen, niet spelen of op de tribune zitten. Ben je het daar niet mee eens, dan kun je een gesprek aangaan met de mensen boven op kantoor. Wil je weten waarom je niet speelt, dan leg ik je dat keurig uit", aldus de Hagenaar, die vorige week tegen Vitesse koos voor middenvelder David Mendes da Silva als rechtervleugelverdediger.

Door de winst bij Vitesse (0-3) staat AZ op de vijfde plaats in de Eredivisie. Advocaat heeft goede hoop dat die positie aan het eind van het seizoen genoeg is voor een Europa League-ticket. "Ik zie Go Ahead Eagles namelijk niet de beker winnen. Als FC Groningen van Feyenoord had gewonnen, was zelfs de vierde plaats nog in zicht geweest. Nu staan we met nog negen wedstrijden te gaan acht punten achter, dus wordt het moeilijk. Aan de andere kant kun je ook zeggen dat FC Groningen die vijf punten achterstand op ons daardoor moeilijker kan overbruggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen