Seattle maakt komst Twente-spits N'Kufo bekend

4 maart 2010, 21:30   Bijgewerkt: 4 maart 2010, 21:42
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/blaise-n-kufo">Blaise N'Kufo speelt vanaf komend seizoen in de Amerikaanse competitie. De Zwitserse spits verruilt FC Twente komende zomer voor Seattle Sounders FC. Dat laat de Amerikaanse club weten via haar officiële website.

N'Kufo liet enige tijd geleden al weten dat hij na dit seizoen zou vertrekken uit Enschede en dat zijn voorkeur uitging naar een transfer naar de VS. Bij Seattle is men dolblij met de komst van de 34-jarige aanvaller. "We hadden hem al een tijdje op het oog. Blaise kan met zijn kennis en leiderschap een belangrijke rol gaat vervullen in onze ploeg", zegt algemeen directeur Adrian Hanauer van de Sounders.

"Ik bracht onlangs een bezoek aan Seattle en kreeg direct een goed gevoel bij de club en de mensen hier", zegt N'Kufo zelf. "Daarom heb ik voor deze club gekozen. Ik ben heel blij dat ik hier kan gaan voetballen." De bedoeling is dat N'Kufo na het WK in Zuid-Afrika, op 15 juli, aansluit bij de selectie van de Amerikaanse club.

Bij FC Twente groeide N'Kufo de laatste jaren uit tot een waar clubicoon. De geboren Congolees is bezig aan zijn zevende seizoen bij de club uit Enschede. N'Kufo (34) maakte in augustus vorig jaar zijn 104e competitiedoelpunt voor de Tukkers, waarmee hij het clubrecord overnam van Jan Jeuring. De teller van de Zwitser staat inmiddels op 111 treffers in 215 eredivisiewedstrijden. Hij maakte ook nog vijftien doelpunten in het bekertoernooi en drie in Europese wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen