PSV: Lazovic gaat, Van der Meyde komt

3 maart 2010, 13:57   Bijgewerkt: 3 maart 2010, 14:23

De transfers van Andy van der Meyde en Danko Lazovic zijn rond. Lazovic vertrekt bij PSV en gaat naar FC Zenit, de clubloze Van der Meyde vervangt hem. Dat is het resultaat van een lang beraad tussen coach Fred Rutten en de PSV-directie. "Welke beslissing je ook neemt in deze, het is nooit een goede beslissing."

Eind vorige week werd duidelijk dat FC Zenit bereid was om zo'n vijf miljoen euro op tafel te leggen voor Lazovic, die zelf wel oren had naar de (lucratieve) transfer. "Fred Rutten is daarvan geschrokken, waarna er een aantal behoorlijke gesprekken zijn geweest. Na lang beraad is besloten om Danko te laten gaan", zegt algemeen directeur Jan Reker op de website van PSV. "Welke beslissing je ook neemt in deze, het is nooit een goede beslissing. We deden het ook niet van harte."

"We hebben direct gekeken naar de mogelijkheden en kwamen uit bij Andy van der Meyde. De trainer heeft vertrouwen in hem en hij krijgt de kans hier", besluit hij.

De 30-jarige Van der Meyde is dolblij met zijn kans bij PSV. "Ik krijg bij een grote club de kans om weer te voetballen. Ik ben heel blij om hier te zijn. Ik hoop dat ik wat extra's kan brengen." De aanvaller zat sinds enige tijd zonder club, waardoor PSV hem ook buiten de transferperiode om vast kon leggen. De koploper van de Eredivisie heeft de optie bedongen om de aanvaller na dit seizoen voor twee jaar vast te leggen.

In het verleden speelde Van der Meyde onder de huidige PSV-coach Fred Rutten bij FC Twente. Ook kwam hij uit voor Ajax, Inter, Everton en Oranje. Tijdens het EK van 2004 was hij basisspeler in de nationale ploeg. Sinds vorige week hield de 17-voudig international zijn conditie op peil bij zijn oude club Ajax. Wedstrijdfit is Van der Meyde nog niet, maar hij hoopt snel aan te kunnen sluiten bij het eerste elftal van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen