"Fans staan op de banken als je bal tribune in jaagt"

2 maart 2010, 08:00   Bijgewerkt: 1 maart 2010, 23:28

Het lijkt een ideale mix: Nederlandse techniek, de Duitse wedstrijdmentaliteit en degelijkheid en Schotse kracht en furie. Edson Braafheid krijgt een spoedcursus in het samenbrengen hiervan. Want na een paar jaar in de Eredivisie en een half seizoen bij Bayern München, speelt hij sinds januari op huurbasis bij Celtic. Met één doel voor ogen: het komende wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Het leek allemaal zo mooi voor Edson Braafheid, een half jaar geleden. Hij vertrok naar Bayern München, dat eigenlijk niet over een echte linksback beschikte. Philipp Lahm speelde daar, maar hij is eigenlijk een rechtspoot. Braafheid zou met Danijel Pranjic moeten vechten om een basisplek links in de defensie. Dat leek een haalbare kaart, tot Holger Badstuber zich ineens meldde uit de jeugd. Het talent kreeg een kans als linksback en in die periode begon de Bayern-trein ineens op gang te komen. Het gevolg: Badstuber bleef staan, Braafheid kon het schudden.

Celtic. Het is ontegenzeglijk één van de mooiste clubs van Europa. Wie aan Celtic denkt, denkt aan mannen zonder tanden, woeste Schotten die vier keer per jaar een soort heilige oorlog uitvechten met aartsrivaal Glasgow Rangers. Dat laatste merkte Braafheid afgelopen zondag, toen hij zijn allereerste Old Firm speelde. "Die wedstrijd is echt nergens mee te vergelijken. Wát een gekkenhuis. Ik stond nog geen paar minuten op het veld, of ik kreeg de eerste harde tackle al om mijn oren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen