FC Eindhoven verovert derde periodetitel

1 maart 2010, 22:00   Bijgewerkt: 1 maart 2010, 22:20

De vlag kan uit bij FC Eindhoven. De bescheiden club, die niet zo lang geleden nog op de rand van de afgrond stond, is maandag winnaar geworden van de derde periode in de Jupiler League. Een 0-1 zege bij BV Veendam was ruim voldoende om de titel in de wacht te slepen. Goold-old Bart van den Eede maakte de winnende goal.

In Veendam had Eindhoven aan een puntje genoeg om de periodetitel te pakken, maar door het doelpunt van Van den Eede in de 88ste minuut pakte de ploeg zelfs de volle winst. Hierdoor pakte het in de derde periode uit acht wedstrijden liefst 21 punten. Het bleef De Graafschap (negentien punten) en Zwolle (achttien) ruim voor. 

Opmerkelijk genoeg pakte FC Eindhoven in de overige negentien wedstrijden van dit seizoen slechts veertien punten, waardoor het met 35 punten anoniem in de middenmoot van de Jupiler League staat. Toch mogen de Eindhovenaren, door de periodetitel, aan het eind van het seizoen meedoen aan de play-offs om promotie.

Naast FC Eindhoven had ook SC Cambuur maandag een goede avond. De Friezen wonnen met 2-1 van Fortuna Sittard en hebben Go Ahead Eagles en FC Zwolle, de nummers twee en drie van de ranglijst, hierdoor weer in het vizier. Het gat naar koploper De Graafschap, dat twee wedstrijden meer speelde, bedraagt tien punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen